#weekend

Nienke van Duijnhoven, Bestuurslid

 

Vrijdag… de week is weer voorbij. Tijd voor weekend. Na een volle werkweek tijd voor ontspanning. Op vrijdagavond geniet ik van het idee dat ik de komende twee hele dagen vrij heb. Lekker voor mezelf of om samen door te brengen met mijn vriend, vrienden en familie.

Op zaterdag ben ik al vroeg uit de veren, ik wil zoveel mogelijk profiteren van de fijnste dag van de week. Alles eruit halen wat erin zit is mijn motto! Eerst ga ik me volledig in het zweet werken, zodat ik me daarna vol frisse energie kan storten op deze mooie dag. Rechtstreeks vanuit huis al hardlopend richting het park of de bossen, genoeg rustige plekken waar ik even mijn hoofd leeg kan maken. Na het sporten doe ik gelijk wat boodschappen en sluit mijn ronde af bij de bloemist voor een verse bos bloemen. Zo, mijn fijne zaterdag kan beginnen!

’s Middags duik ik het centrum in om wat cadeautjes te kopen en scoor gelijk ook toffe schoenen voor mezelf. Ondertussen loop ik een vriendin tegen het lijf… tijd voor thee! We kletsen gezellig wat bij en besluiten om ’s avonds ergens een hapje te gaan eten en een filmpje te kijken in de bioscoop. Ik fiets naar huis en bedenk me dat ik best even bij mijn neefjes langs kan gaan. Het is maar een kleine omweg. Samen spelen we in de speeltuin om de hoek en eten stiekem een ijsje! En dan snel door naar huis om me klaar te maken voor een avondje uit.

We genieten van een lekker hapje op de Markt, maar moeten al snel door richting de bioscoop en lachen daar tranen bij die oh zo herkenbare film. Na afloop wandelen we langs de kroeg; één klein drankje dan maar…

Zondagochtend word ik langzaam wakker. Nóg zo’n fijne dag in het vooruitzicht. Vandaag hoef ik helemaal niets meer te doen. Geen verplichtingen, heerlijk toch? We trekken onze wandelschoenen aan en begeven ons richting Slabroek. We slenteren over de Brobbelbies op zoek naar de wisenten en wij zijn niet de enigen… We komen een groepje tegen dat ze net heeft gespot en zij wijzen ons de weg. Gevonden! Voordat we weer naar huis gaan drinken we nog een kop koffie bij de familie. Gezellig!

Eind van de middag plof ik thuis in de bank. Tevreden kijk ik terug op dit fijne weekend. Een weekend waarbij ik Uden niet uit ben geweest, waarbij ik veel lopend of met de fiets heb kunnen doen. Waarbij ik genoten heb van de faciliteiten die Uden biedt. En dat is wat ik belangrijk vind. Een fijne leefomgeving met voorzieningen voor jong en oud. Een fijne plek waar je mensen ontmoet en met elkaar leuke dingen kunt doen. Een plek waar je je thuis voelt! Dat is Uden voor mij.

Al enkele jaren zet ik me in als bestuurslid van Jong Uden. Een fijne club met mensen die weten waarvoor ze willen gaan. Samen met hen ga ik ervoor zorgen dat iedereen, net als ik, zulke fijne weekenden (en doordeweekse dagen 😉 kan beleven in Uden!