Wat zou jij doen?

Rik van Schaijk, Penningmeester

Kortgeleden ben ik betrokken geweest bij een auto-ongeluk. Door slecht zicht en doordat ik simpelweg  over het hoofd ben gezien. Gelukkig niets fysieks aan de hand, maar volgens de medewerkers van de politie en ambulance zag het er behoorlijk spectaculair uit. De eerste die stopte was een heel aardige mevrouw die me vroeg of alles goed met mij ging en me vertelde dat ik stil moest blijven zitten. Zij belde vervolgens het alarmnummer waarop de politie snel ter plaatse was. Deze mevrouw was de eerste die stopte nadat er al zo’n 30 auto’s voorbij waren gereden en er een hele stoet voorgesorteerde bestuurders (die om het ongeluk heen) hun weg hadden vervolgd. Deze mevrouw zou in mijn ogen een voorbeeld voor iedereen moeten zijn. Het adequaat handelen van de politie en de ambulancemedewerkers verdient natuurlijk ook een grote pluim!

Natuurlijk zijn er een hoop mensen die het “oude vrouwtje” dat niet durft over te steken gewoon helpen, maar misschien kan iedereen zichzelf een klein beetje voorbereiden op soortgelijke situaties.

Om er alvast een keer over na te denken; Wat doe jij als je een ongeluk ziet gebeuren of een andere vervelende situatie zich voor je ogen afspeelt? Help jij dan? Zeg jij er iets van? Ik hoop van wel, want dan zetten wij met zijn allen een enorm grote stap waarmee we als Udenaren de gemeente Uden, die geweldige gemeente zoals deze nu is, zo geweldig kunnen laten blijven.

Laten we sociaal zijn en elkaar helpen waar kan op straat. Wellicht kunnen we proberen om de komende tijd betekenis te geven aan het feit dat we in zo’n mooie gemeente wonen en dit allemaal graag zo willen houden of zelfs verbeteren.

Ik heb Jong Uden leren kennen als een heel open en sociale partij die met een duidelijke visie het beste wil voor de gemeente Uden en alle inwoners. Zo komt bijvoorbeeld, op initiatief van Jong Uden, de starterslening terug, waardoor het voor starters gemakkelijker wordt om een huis te kopen. Ik voel me betrokken bij Jong Uden en als jij dat ook voelt, kun je dit in maart 2018 met het rode potloodje aangeven!

Tot ziens in Uden!