Bestuur van de Gemeente Maashorst
Jong Maashorst vindt een veilige leefomgeving voor iedereen belangrijk: in de dorpen, buurten, wijken en op de bedrijventerreinen. De gemeente moet zich samen met partners op het gebied van veiligheid inzetten voor een veilige leefomgeving. Jong Maashorst vindt dat ook inwoners, scholen instellingen en bedrijven hierin zelf een rol hebben.
Gevoel van veiligheid
Door de juiste inzet en het betrekken van bedrijven, instellingen, scholen en bewoners door de gemeente zal het gevoel van veiligheid toenemen en overlast verminderen.
Een bruisende gemeente
Gemeente Maashorst moet een sterke én bruisende gemeente worden. Een gemeente om trots op te zijn! Gemeente Maashorst is met haar zes kernen een enorm krachtige gemeente met een gigantische dynamiek.
Contact tussen gemeente en inwoners: Maashorstapp
Om de leefbaarheid in de gemeente Maashorst te vergroten gaat Jong Maashorst zich inzetten voor de ontwikkeling van een Maashorstapp, waarbij alle gebruikers:
- Gemakkelijk door onze gemeente kunnen navigeren en de mooiste plekken kunnen ontdekken (ook toeristen).
- Ideeën of nieuws kunnen delen om bezoekers te trekken, denk aan evenementen, livemuziek, of initiatieven om de leefbaarheid in wijken te vergroten.
- Wisenten kunnen vinden, want die krijgen gps!
- Makkelijk in contact kunnen komen met de gemeente.
- Met QR-codes het verhaal achter kunst of informatie over de natuur kunnen vinden.
- Gebruik kunnen maken van gedeeld elektrisch vervoer waarmee je je gemakkelijk door de gemeente kunt verplaatsen.
De app zal zorgen voor verbinding tussen de inwoners en de verschillende kernen van de gemeente.
Ynnovators voor vernieuwing
We willen dat de gemeente Ynnovators gaat opleiden. Ynnovators begeleiden groepen medewerkers bij verschillende vraagstukken om vernieuwend te denken, te experimenteren en te komen tot innovatieve oplossingen. De Ynnovators helpen ons op een andere manier te kijken, samenwerken en ontwikkelen van opdrachten.
Jong Maashorst ziet ’t!
- De gemeente heeft een nieuw integraal veiligheidsplan nodig met als prioriteit het tegengaan van druggerelateerde problemen, huiselijk geweld en woninginbraken en brengt hierover jaarlijks verslag uit aan de raad.
- Er moet vaker buurtbemiddeling plaatsvinden om overlast te voorkomen en handhavingsverzoeken te verminderen.
- De gemeente moet initiatieven van wijkpreventie en buurtnetwerken aanmoedigen. En de jeugdagent blijft behouden voor gemeente Maashorst.
- De gemeente gaat met haar inwoners communiceren via een Maashorstapp.