Jong Maashorst

Ons verkiezingsprogramma

 

Jong Maashorst draagt bij aan een lange termijn ontwikkeling van gemeente Maashorst. Wij zien het als onze taak om de Maashorstenaar te helpen een fijn leefklimaat te maken op een vooruitstrevende en eerlijke manier. Dit houden we in gedachten bij alles wat we doen.

Onze lijst bestaat uit zowel ervaren als nieuw politiek talent. Een afwisselend gezelschap wat staat te popelen om gemeente Maashorst nog beter te maken.

Geen dromers, maar realisten met dromen!

 

Bekijk wat wij vinden van:

Van de voorzitter:

Job van Lanen, voorzitter Jong Maashorst

Jong Maasthorst ziet ’t!

“Tijden veranderen… En gemeenten veranderen ook: vanaf januari 2022 fuseren de gemeente Landerd en de gemeente Uden tot de nieuwe gemeente Maashorst. Een groene gemeente met grote plannen op het gebied van dienstverlening, voorzieningen en werkgelegenheid. De gemeente bestaat uit zes krachtige dorpskernen met een sterke identiteit, rondom natuurgebied De Maashorst.

 

Jong Uden wordt Jong Maashorst

Ooit gehoord van Jong Uden? Wij zijn de regionale politieke partij, in 1997 ontstaan vanuit een groep enthousiaste en betrokken Udenaren die van mening was dat het anders moest in de regionale politiek. We groeiden uit van “nieuwste” naar de grootste partij in de gemeente en stonden altijd klaar voor de hele gemeente Uden, inclusief Volkel en Odiliapeel.

Met het ontstaan van gemeente Maashorst kan Jong Uden laten zien uit welk hout we gesneden zijn. Vanaf nu zijn wij er dus óók voor alle inwoners van de dorpen Schaijk, Reek en Zeeland. Het is daarom ook niet meer dan logisch dat we voortaan als Jong Maashorst verder gaan.

 

Jong Maashorst koestert Maashorst

We streven naar een prettige leefomgeving voor alle Maashorstenaren, jong en oud, in economische en sociale zin (wonen, winkelen en recreëren). Jong Maashorst streeft ernaar een aantrekkelijke omgeving te zijn voor zowel inwoners als bezoekers. We willen dat de Maashorst blijft uitblinken ten opzichte van andere gemeenten.

 

Jong Maashorst ziet ’t!

In het verkiezingsprogramma nemen we je mee in onze plannen en ideeën om van de gemeente Maashorst een toonaangevende en verbindende gemeente in de regio te maken. De komende vier jaar wil Jong Maashorst zich vooral inzetten op: meer bezoekers, meer bedrijven en meer jonge mensen aan gemeente Maashorst binden.

 

We noemen in het bijzonder jonge mensen, want als zij voor deze aantrekkelijke gemeente kiezen en niet voor de grote stad als alternatief, kan de gemeente Maashorst blijven groeien. Die groei en komst van jonge mensen hebben we nodig om ook voor onze oudere inwoners een veerkrachtige gemeente te blijven. Jong Maashorst gaat voor de toekomst.

 

De afgelopen twintig jaar heeft Jong Uden op enthousiaste wijze de gemeente Uden vormgegeven en dit wil Jong Maashorst de komende jaren voor de gemeente Maashorst blijven doen!”

Job van Lanen
Voorzitter Jong Maashorst