Van pretpark naar het pluche?

Chloë Schiks,  Nr. 10 Lijst Jong Uden

 

Na een dagje pretpark in oktober kreeg ik een telefoontje van Marius Maas. Hij vroeg mij of ik interesse had om me aan te sluiten bij Jong Uden.

Mijn eerste gedachten waren: “Ik bij Jong Uden? Ik in de politiek? Dat is niks voor mij.” Maar na een goed gesprek aan de telefoon ging ik akkoord met een kennismakingsgesprek. Dit kwam totaal onverwacht op mijn pad, maar waarom zou ik niet buiten mijn comfortzone kunnen treden? In de dagen naar aanloop van het gesprek ben ik er eens serieus over na gaan denken. Wat zijn nou mijn raakvlakken met de politiek en met name met Jong Uden?

Met mijn ruim 12 jaar horecaervaring ben ik altijd bezig geweest met het uitgaansleven van Uden. Met name hoe dit weer populairder kan worden onder de jeugd en zo de jeugd weer beter te binden met Uden. Met meer evenementen op de Markt zou hier al verandering in gebracht kunnen worden. Ook het behouden van de starterslening vind ik een belangrijk punt, omdat ik hier ook mee te maken heb gehad tijdens de koopprocedure van mijn eigen huis. Kort gezegd, ik had stiekem al meer raakvlakken dan dat ik zelf dacht.

Eerlijk toegeven, ik heb nooit wat met de politiek gehad. Voorheen zag ik het belang minder in om te gaan stemmen. Nu ik me realiseer dat politiek overal om me heen is, en dan met name de lokale politiek, is mijn gevoel om te gaan stemmen gegroeid. Ik kan wel gaan klagen over wat er allemaal anders moet, maar ik kan me ook hard maken voor verandering. En daarmee is mijn stem uitbrengen en laten horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen al een goede stap in die richting.

Het uiteindelijke kennismakingsgesprek ging als vanzelf. Het bestuur gaf me meteen het gevoel dat ik welkom was in de partij. En dat bleek ook wel toen ik een maand later een telefoontje kreeg dat ik op de lijst geplaatst was. En nog wel in de top 10!

Nu terugkijkend had ik een aantal maanden geleden niet gedacht dat ik op de lijst van Jong Uden zou staan en dat ik nu druk bezig zou zijn met het opzetten van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik hoop dat mijn inzet kan bijdragen aan een nog beter resultaat voor Jong Uden.