Schaatsen zonder vorst

Ramona Sour – Raadslid 

 

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Sommige mensen zijn weer aan het werk en anderen zijn nog aan het genieten van hun welverdiende vakantie. Ik werk in het onderwijs, dus ik behoor tot de mensen die vakantie hebben. Al betekent vakantie houden niet dat ik twee weken op mijn luie kont ga zitten. Juist in de schoolvakanties heb ik tijd om me op andere manier in te zetten voor Uden.

Als lid van atletiekvereniging de Keien doe ik bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij Uden on Ice. Als ik daar achter de kassa zit, zie ik constant vrolijke kindergezichtjes voorbij komen. Dit maakt mij er telkens weer van bewust hoe mooi het evenement Uden on Ice wel niet is. Als kind was ik altijd dolgelukkig als ik kon schaatsen op de vijver van het Mellepark. Dit is echter niet ieder jaar mogelijk. Om te kunnen schaatsen, moet je normaal gesproken naar steden als Nijmegen of Den Bosch. In de kerstvakantie kunnen de kinderen gelukkig ook in Uden zelf terecht. De Markt ziet er ook meteen een stuk gezelliger uit met de houten huisjes, de schaatsbaan en de kerstversiering.

Als Jong Udenaar ben ik echt trots op dit mooie evenement en de andere mooie evenementen die in Uden georganiseerd worden. Als het aan mij ligt, mag de markt in Uden hiervoor vaker gebruikt worden. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat er voldoende parkeervoorzieningen op andere plekken zijn, maar het hart van onze mooie gemeente verdient meer dan een lading auto’s. De uitbreiding van de terrassen is wat mij betreft de eerste stap in de goede richting, maar als Jong Udenaar zal ik ervoor strijden dat de Markt in de toekomst nog meer gaat bruisen!