#lightrailverbinding

Dennis van Tiel, Nr. 5  Lijst Jong Uden

 

06:59  uur
De dag begint en daar zit ik weer, op hetzelfde plekje als gisteren, in de bus richting Tilburg. Als 23-jarige student, met rijbewijs, maar zonder auto. Ik zit gemiddeld tussen de negen en twaalf uur per week in het openbaar vervoer. Voor de reis van het prachtige Uden naar Tilburg en weer terug. Wanneer ik studenten uit Uden spreek, hoor ik vaak: ‘’Wat is de reistijd toch lang naar school, gelukkig zijn die bussen tegenwoordig wel ‘chill’ en ze rijden nog vaak ook.” Maar een treinstation in Uden is toch wel de meest gehoorde wens/droom… Laat dit nou net een ambitie zijn waar Jong Uden zich al sinds het bestaan van de partij hard voor maakt! Dit zou mijns inziens niet alleen goed zijn voor de studenten onder ons, maar ook voor forenzen en winkelend publiek. Uden is zo mooi dat iedereen daar van moet kunnen genieten met of zonder auto.

20:23 uur
Het gemeentehuis en daar zit ik weer, op hetzelfde plekje als 5 weken geleden. Op de tribune bij de gemeenteraadsvergadering in Uden. Als nummer 5 op de kandidatenlijst, met ambitie, maar zonder ervaring. Nu ben ik nog student maar over een jaar hoop ik te zijn afgestudeerd en een baan te hebben. Op dit moment heb ik al zeven jaar een leuke vriendin en wij willen graag op onszelf gaan wonen. Zoals wellicht veel mensen in mijn situatie. De starterslening is een mooi voorbeeld die mede dankzij Jong Uden weer terug is in Uden. Wat ik nu leuk en mooi aan Jong Uden vind, is dat wij in de nieuwe periode naast jonge mensen ook oudere mensen willen helpen aan een geschikte woonvorm. We willen dat (zorg)wooninitiatieven voor jong en oud ruim baan krijgen, zodat Uden voor jong en oud geschikt blijft.

23:54 uur
Daar lig ik weer, op hetzelfde plekje als gisternacht, op mijn eigen bed. Nu nog bij mijn ouders, maar hopelijk volgend jaar in mijn eigen huis! Ik kijk terug op de avond en besef me hoe mooi het is om te zien hoe een ploeg jonge mensen zoveel passie toont voor ons Uden. Ik zit in een fase van mijn leven waarin twee werelden langzaam kruisen, vanuit het studentenleven denk ik steeds meer na over de toekomst ‘de grote mensen wereld’. Beide fases hebben hun charmes en zijn uitdagend. Ik denk graag in oplossingen en die mindset wil ik meenemen naar een gemeenteraad waar ik hopelijk na 21 maart deel vanuit maak.