#FAKENEWS

Willem van den Brandt, Lid kerncampagneteam 

 

Jaren geleden sloot ik mijn scriptie af met een quote van Charles Darwin;
“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is most adaptable to change.”
Kort daarna kwam ik er achter dat mijn bron niet helemaal bleek te kloppen. De kans dat Charles bovenstaande nooit heeft gezegd is vele malen groter dan dat hij dat ooit heeft gezegd. Bleek mijn scriptie toch niet 100% zuiver te zijn. Gevalletje #fakenews zouden wij anno nu zeggen.

Echter de quote an sich  draagt precies de boodschap uit waar ik voor sta en die binnen ieder politiek klimaat ook niet zou misstaan. (daad)Kracht en intelligentie zijn namelijk voor iedere politieke organisatie prima eigenschappen, maar volkomen nutteloos wanneer men niet in staat is zich aan te passen aan het steeds veranderende (politieke) klimaat.

Juist om deze reden heb ik mij aangesloten bij Jong Uden. De daadkracht en intelligentie is aanwezig en daarbij zijn continu veranderen en verjongen de bouwstenen in het DNA van deze partij. Dat houdt de partij fris en gemotiveerd. Vanuit oudsher zijn wij misschien gewend geraakt om te stemmen op de gevestigde, ervaren orde. De grijze door de wol geverfde politicus. Die in het verleden aanstuurde op stabiliteit. Niks mis mee, maar de wereld draait tegenwoordig iets sneller dan vroeger en dat vraagt om andere bestuurders. Is het handig om in een digitale wereld te stemmen op een analoge politicus? Waarom stemmen we dan niet direct op de jeugd? Laatstgenoemde heeft immers de toekomst. En is politiek niet bedoeld om toekomstgericht te besturen?

Een paar mooie vragen om even bij stil te staan voordat u 21 maart naar de stembussen gaat. Ik ga u niet vertellen dat u dan per se op Jong Uden moet stemmen voor een beter Uden. Maar neemt u bovenstaande alstublieft nog even mee in uw afweging en kies dan voor de partij die Uden niet alleen zo mooi weet te houden zoals het nu is, maar het nog beter bouwt naar een nog veel mooiere toekomst.